3 Mayıs 2014 Cumartesi

Cemaat aleyhine yayınlar yapan İhlas'a paralel saldırı başladı!

Cemaat aleyhine yayınlar yapan İhlas'a paralel saldırı başladı!
İşte, “Helallik isteyin” başlıklı Turhan Bozkurt yazısı...
(..) 2001’e gelindiğinde İhlas Finans’ın faaliyet izni BDDK tarafından iptal edildi. Özel finans kurumunun batması muhafazakâr kesim için en ağır darbe olmuştu.
75 bin mudi, toplam 450 milyon doları bulan anaparalarını kurtarabilmek için İhlas Holding’in İstanbul Yenibosna’daki binasına koştu. Mahkemelerde hakkını aradı. SPK, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri, raporlar hazırladı. Raporlarda, toplanan paraların büyük bölümünün grup şirketleri ve bayilere kredi olarak kullandırıldığı belirtildi. Dönemin TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, mudilerin mağduriyetinin giderilmesi için İhlas Holding’in bütün mal varlığı ile fona devredilmesi gerektiğini anlatmıştı. (..) O gün hayatta olan merhum Enver Ören’in Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ve AKP’nin TBMM’ye gönderilen kanun teklifindeki İhlas Finans maddesini bir önerge ile geri çektiği iddiaları gündeme geldi. Ertürk’ün girişiminin sonuçsuz kalması, iyiden iyiye ümitlenmiş İhlas Finans mağdurlarını bir kere daha yıktı. Teklif Meclis’ten geçseydi diğer batık bankalarda olduğu gibi TMSF, İhlas Finans’la irtibatlı bütün şirketlere el koyacak ve mudilerin paralarından kamu alacaklarına kadar bütün bakiye temizlenecekti. Uzan örneğinde olduğu gibi şirketlerin gelirleri temlik edilecekti. Gelirlerin karşılamaması durumunda varlık satışı yoluna gidilecekti. Neticede devlet bu kadar mağdur kişiyi grubun insafına terk etmeyecekti. Öyle olmadı. Çünkü hükümet bir çözüm iradesi sergileyemedi. Öyle ya! Medya gruplarından birini kontrol altında tutmak için bundan daha iyi bir fırsat olabilir miydi?
İhlas Finans’tan kendi parasını alamayanlar ‘ha bugün, ha yarın’ sözleriyle oyalandı. Parasını aldığı günü göremeden dar-ı bekaya irtihal edenler oldu. Bu arada İhlas Holding, TGRT’yi ABD’li medya grubu News Corporation’ın sahibi Rupert Keith Murdoch’a 151 milyon TL’ye sattı. Geliri mudiye gitmedi tabii. Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber ile grup önemli bir medya devi haline geldi. İki medya şirketini Borsa’da halka arz etti. Bu gelirler de bünyede kaldı. İhlas Yapı, Marmara Evleri ve Bizim Evler’de 15 bin konut teslim etti. İstanbul Gaziosmanpaşa’da 1 milyon metrekarelik alanın dönüşümü grubun inşaatta tuttuğu büyük balık oldu. Rakamlar çarpıcı. Proje tamamlandığında hasılat 3,5 milyar dolara yükselecek. (..)
TOKİ’den, Emlak Konut’tan aldıkları ihalelerle milyonlar kazansınlar. Ancak böylesine kabarık ciroları yönetenlerin yıllar evvel emanet aldıkları paraları ödemeden hak ve adaletten bahsetmeleri sakil kaçıyor. Merhum babasından devraldığı Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturan Ahmet Mücahid Ören, “Sayın Enver Ören, ebediyete giderken, bize önemli sorumluluklar yükleyen bir bayrak bıraktı.” diyor. Mücahid Bey, sorumluluklarınızdan biri de İhlas Finans mağdurlarına paralarını ödemek! İhlas ailesini üzen bu tatsız mevzuu pekâla çözebilecek imkân ve kabiliyettesiniz. Geç de olsa helallik isteyin hepsinden. İlk olarak Denizli’de kanser tedavisi gören Halime teyzeden başlayın.
Turhan Bozkurt-ZAMANAkit ARŞİV Sayfasından...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder