20 Nisan 2014 Pazar

FETULLAH GÜLEN:"Mavi Marmara'da ölenler şehit değil"

FETULLAH GÜLEN:"Mavi Marmara'da ölenler şehit değil"                                  fgulengercekleri.blogspot.com
"Mavi Marmara'da ölenler şehit değil"

"Mavi Marmara'da ölenler şehit değil"

  • yeni haber
Mavi Marmara saldırısından sonra; bir grup gazeteci Pensilvanya’ya giderek, Fetullah Gülen ile bir araya geldi. Buluşmada, Gülen’in, Mavi Marmara’da ölenlerin şehit olmadığını söylediği ortaya çıktı.
2010 yılında İsrail'in Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren İHH'ya ait Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 kişinin hayatını kaybettiği baskın sonrası yaptığı, "İsrail'den izin alınmalıydı. İsrail'in onayı olmadan hareket etmek otoriteye başkaldırıdır " açıklamaları ile Müslümanların tepkisini toplayan Fetullah Gülen'in, konuya ilişkin çok dikkat çeken başka ifadeler de kullandığı ortaya çıktı. Gülen'in o dönem bazı gazetecilere, Mavi Marmara'da ölenlerin şehit sayılamayacağını dile getirmiş. Mavi Marmara saldırısından sonra; Cüneyt Özdemir, Serdar Turgut, Bejan Matur ve Ferhat Boratay'tan oluşan bir grup gazeteci Pensilvanya'ya giderek, Fetullah Gülen ile kahvaltıda bir araya geldi. Buluşmada, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı ve şehitler de gündeme geldi. Gazetecilerin soruları üzerineGülen'in, Mavi Marmara'da ölenlerin şehit olmadığını söylediği ortaya çıktı.


ŞEHİT DEĞİLLERMİŞ

Cüneyt Özdemir de kahvaltıda yaşananlar hakkında o dönem yaptığı ve yeterince gündeme gelmeyen açıklamada, Fetullah Gülen'in Mavi Marmara şehitlerine ilişkin, "Mavi Marmara gemisine binenler, 'Biz orada şehit olmaya gidiyoruz' demişler. Bu bile bile ölüme gitmektir. Bu şehitlik bile sayılmaz" dediğini söylemişti.


İSRAİL VATANDAŞI BİLE, "ONLAR ŞEHİT" DEMİŞTİ

Gülen şehitler için söz konusu ifadeleri kullanırken, 6 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülen 'Mavi Marmara Davası'na katılan İsrail eski vatandaşı Dror Feiler şunları söylemişti: "Bu mahkeme o kadar önemli ki, aslında burada şehit edilen 9 Türk vatandaşı sadece sizin şehitleriniz değil, onlar bizim de şehitlerimizdir. Onlar özgürlük için, dünyanın özgürlüğü için şehit olmuşlardır. Onlar dünyadaki bütün insanların, insan hakları için şehit olmuşlardır."


İHH: KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

Fetullah Gülen'in sözlerini Akit'e değerlendiren İHH Ankara Yönetim Kurulu üyesi Hanefi Sinan, "Allah şehadeti, Allah yolunda malları ve canları ile bedel ödeyenlerdir' şeklinde tanımlamıştır. Allah yolunda savaşa, tebliğe veya sefere gidenler, canları veya malları ile bedel ödemeyi göze almışlardır. Mavi Marmara gemisi ile gidenlerde Allah yolunda Müslümanlara yardım için sefere çıkmıştır. Allah'ın hükmü bu kadar açıkken ve bütün İslam alimleri arkadaşlarımız için şehit derken, 'şehit değiller' demek ne hocaefendinin ne de başkasının haddinedir. Bu sözleri hocaefendi bir kesimi mutlu etmek için söylemiştir" diye konuştu. 

Kaynak: Yeni Akit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder